Mijn Dertigersdagboek – Inleiding #1

In mijn geluksplan heb ik geschreven dat ik een boek wil schrijven. Zo’n echte. Een fysiek boek dat in de boekenwinkels kan liggen. Lijkt mij enig. Geen idee of ik het kan en of het lukt, maar ik wil het in ieder geval proberen. In mijn geluksplan valt het dan ook onder ‘nieuwe dingen uitproberen’ en ‘Out of the Box denken’. Met andere woorden, lekker groots denken en niks is te gek. Gewoon lekker doen.

Toen het eerste stuk tekst op papier stond was ik dolenthousiast. Tegelijkertijd vroeg ik mijzelf af, waarom moet het per se een fysiek boek worden als ik een een eigen site heb waar ik mijn gedachtespinsels en probeersels op kan plaatsen. Een digitaal boek, ook leuk. Eén keer in de zoveel weken zal ik dus een hoofdstuk (of een deel daarvan) op mijn site zetten, met vandaag het eerste hoofdstuk. Of nou ja, de inleiding. We proberen het wel meteen goed te doen natuurlijk, hoe het heurt. Zoals je misschien al kunt raden gaat mijn boek “Mijn Dertigersdagboek” heten. Misschien zonder ‘mijn’, maar dat is een zorg voor later. Vandaag dus de inleiding waarin ik uitleg wat voor boek het wordt en waarom ik dit boek wil schrijven….

– INLEIDING –

Daar ga ik dan. De eerste zin van mijn boek. Al jarenlang schrijf ik notitieboekjes vol met mijn gedachtespinsels. Ideeën, dromen, doelen en gebeurtenissen. Maar nu wil ik beginnen aan een ‘echt’ boek. Zo eentje die een inleiding heeft, een voorwoord en een hoofdstukindeling. Het idee is duidelijk, mijn verhaal over de zoektocht in het leven naar geluk, liefde, het vinden van mijn levensmissie en passie en dit dagboekvorm. Met daarnaast interessante informatie voor de lezer want het kan natuurlijk niet alleen maar over mijzelf gaan. Nee, ook wil ik verwijzen naar andere boeken die mijn geïnspireerd hebben, interessante onderzoeken van de afgelopen 1000 jaar (misschien iets te ruim genomen), gesprekken en interviews met vrienden, familie en experts.

Alleen loopt het al spaak bij hoe je dit doet. Hoe schrijf je een boek? Begin je gewoon met typen en zie je wel waar je eindigt of moet je eerst beginnen met een hoofdstukindeling? En ik wil graag interessante informatie naast mijn eigen verhaal, maar ik heb die kennis helemaal niet. Uiteraard lees ik wel boeken en ben niet helemaal wereldvreemd (beetje maar), maar ik heb niet al die leuke weetjes over onderzoeken en verhalen van andere mensen zoals in andere boeken wel altijd het geval is. Misschien is dat een zorg voor later. Het begin is er. Dit stukje is zo uit mijn mouw gerold. We komen er wel. Al maak ik mij alleen nog een beetje zorgen over mijn woordenschat. Verwacht in ieder geval geen woorden als domicilie, fiducie, allotria en vivaciteit. Je snapt, ik heb hier even voor gegoogeld natuurlijk want ik wist echt niet dat je vivaciteit kunt gebruiken wanneer je het hebt over levendigheid en opgewektheid. Interessant, dat dan weer wel. Deze woorden zijn te vinden op de eerste site in de zoekresultaten. Mocht je ook willen zoeken.

Tegenwoordig lijkt iedereen een boek te kunnen schrijven, dat is ook wel een ding. Vloggers, Bloggers, tieners die al een autobiografie schrijven. Waarom moet ik dan per se ook weer een boek schrijven hoor ik je denken. Een doodnormaal mens met een gemiddelde baan, geen partner, geen kinderen, passieloos en blijkbaar ook nog hartstikke zoekende. Nou, dat is precies de reden. Mijn leven is zo ‘normaal’, bijna saai te noemen, terwijl ik zo verlang naar een leven 2.0. Die zoektocht naar een leuker, gelukkiger, rijker leven wil ik graag vastleggen en delen. Of het ook gaat lukken is een tweede, maar hoe leuk is het om je mee te nemen in mijn zoektocht. The ups-and-downs, onzekerheden, geluksmomenten en ontwikkelingen. Misschien kan het je inspireren, motiveren om zelf ook een zoektocht te beginnen of biedt het een stukje herkenning. Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets….

Ik heb al veel zelfhulpboeken gelezen. Mensen die net als ik kampen of kampten met twijfels, dilemma’s, onzekerheden en al dan niet meer en vaak lees ik dan iets in de volgende trant. “Ik heb een droombaan, een fantastische partner, kinderen, een rijk sociaal leven, mooi huis. Niks te klagen en toch mis ik iets”. Deze mensen hebben alles zoals eerdergenoemde of een aantal van die dingen goed op orde. In mijn geval mis ik niet ‘iets’, ik mis ‘alles’. Dit wordt dus een boek vanuit een ander oogpunt, met een andere start. Ik begin met niets, of nou ja (niet overdrijven) heel weinig en ik wil eindigen met heel veel meer. Hoe ik dat ga doen en in welk tijdsbestek, dat weet ik nog niet. Maar dit is dan ook een dagboek, dus we hoeven niet meteen alles te weten. We gaan het lekker allemaal onderzoeken, bijhouden, opschrijven, uiteindelijk samenbundelen en dan kan het boek worden uitgegeven. Zo gezegd, zo gedaan. Of houd ik mijzelf nu compleet voor de gek? Lach je mij al uit? Dat zal waarschijnlijk nog wel vaker gaan gebeuren tijdens het lezen. Neem mijn woorden vooral soms met een korreltje zout.

 

 

Ook belangrijk om te benoemen, het is vandaag 6 juli 2018. Dit doe ik ook altijd in mijn dag- en notitieboeken, altijd de datum opschrijven. Dat is leuk met teruglezen.

 

Tijd om mijzelf voor te stellen in het volgende hoofdstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.