Mijn #goals en #dromen voor 2020

We zitten al twee weken in het nieuwe jaar jongens. Het jaar 2020, klinkt best lekker toch? Nu is het natuurlijk heel cliché om een artikel te wijden aan wat je doelen zijn voor het nieuwe jaar, maar toch ga ik het lekker doen. Zo aan het begin van het jaar is het toch altijd weer een mooi moment om even na te denken over wat je allemaal wil ondernemen, bereiken en ervaren de komende maanden. So let’s go, dit jaar wil ik graag…

Dit jaar wil ik graag.... goed piano kunnen spelen

In oktober ben ik gestart met pianolessen. Het was altijd al een droom en ik dacht: nu is het moment. Nou, zo gezegd, zo gedaan. Een elektrische piano aangeschaft, aangemeld voor pianolessen, lesboeken gekocht en ik kon van start. Ik begon from scratch dus ‘Mijn eerste pianoboek’ leert mij noten begrijpen en langzaamaan ben ik nu aan het oefenen om met mijn rechter- en linkerhand verschillende noten te kunnen spelen. Deze nieuwe hobby is heel leuk, maar ook frustrerend en moeilijk. Ik heb meermaals agressief achter mijn piano gezeten wanneer ik ‘weer’ niet snapte wat ik moest spelen of met tranen in mijn gezicht (uit boosheid) gescholden wanneer mijn handen niet deden wat ik wilde #dramaqueenalert.

Ook is het lastig jezelf ertoe te zetten elke dag te oefenen wanneer je fulltime werkt. Vaak ben je gewoon gaar en wil je na het boodschappen doen en koken het liefst Netflix aanzetten. Het is een kwestie van zelfdiscipline, het langetermijndoel voor ogen houden en vooral ook plezier hebben in wat je doet. Aan het einde van het jaar wil ik een professioneel muziekstuk (en dat is het al snel want nu is het niveau boer wat zeg je van mijn kippen) vloeiend kunnen spelen.

Dit jaar wil ik graag.... meer sporten (en niet terugvallen in een oude verslaving: roken)

Ik ben nu meer dan een maand gestopt met roken (yes!) en hoop heel erg dat ik nooit meer een sigaret zal aanraken. Heel blij dat ik van die verslaving af ben, maar dat neemt niet weg dat ik er nog vaak genoeg aan denk. Aan de handeling, de momenten waarop ik rookte, hoe ik rookte. Die gedachten mogen er ook zijn, zolang ik weet dat ik er geen actie op hoef te ondernemen. Het is een denkwijze vanuit het boeddhisme. Gedachten komen en gaan, ‘Jij bent niet jouw gedachten’. Voor mij werkt het tot nu toe goed.

Ik merk wel dat ik meer eet nu dat ik gestopt ben met roken, wat ook weer resulteert in wat kilo’s erbij. Sowieso verandert je stofwisseling natuurlijk wanneer je niet meer rookt, maar al die koekjes, chips en chocola maakt je er ook niet slanker op. Daarom wil ik meer sporten dit jaar. Lekker origineel voornemen #not. Waarschijnlijk heeft half Nederland dit zichzelf als doel gesteld en of we het echt volhouden is natuurlijk nog maar de vraag, maar…. ik ben positief. Ik heb mij weer aangemeld bij een sportschool en vind groepslessen heel leuk, vooral Zumba #liefdevoordansen. Dus lekker bewegen met dat lichaam dit jaar. Hup!

Dit jaar wil ik graag.... meer lezen

Ik houd zo van lezen en toch doe ik het zo weinig. Ik kan helemaal in boeken opgaan als het ontzettend spannend is en er uren zoet mee zijn. Onlangs heb ik deze drie boeken gekocht en ben nu bezig met het boek van Tess Gerritsen, mijn favoriete schrijver. Het boek ‘Sterf twee keer’ is een spannende thriller. Ik kocht trouwens voor het eerst in mijn leven een boek met gedichten (versjes). Geweldig. Het zijn versjes over misère, maar dan op een leuke manier, met humor geschreven. Van Lèvi Weemoedt (Isaäck Jacobus van Wijk). Echt een aanrader. Het derde boek ‘Zen & de kunst van eenvoudig leven’ zal waarschijnlijk mooie inzichten geven om meer te genieten van het leven. Dat soort boeken vind ik altijd fijn, ondanks dat er vaak ook dingen beschreven worden die je al kent, die niet nieuw zijn. De kracht zit ‘m in herhaling denken we dan maar.

Dit jaar (of de komende jaren) wil ik graag....dat mijn dromen uitkomen

Lekker breed hè…. ‘wil ik graag dat mijn dromen uitkomen’. Welke dromen dan, vraag je je misschien af. Doe is niet zo vaag woman, denk je wellicht. Nou ja, ik blijf natuurlijk altijd wel ergens hopen beroepsmatig iets te kunnen doen in de creatieve branche: presenteren, acteren, zingen, theater, schrijven. Het lastige is dat het als ‘laatbloeier’ moeilijk is om dit te realiseren. Ik probeer het soms wel. Open sollicitaties, audities etc..

Laatst toevallig ook weer. RTV Rijnmond start een traject van een paar maanden waarbij zes mensen de mogelijkheid krijgen het mediavak te leren. Voor- en achter de schermen. Ik helemaal enthousiast, video gemaakt, cv helemaal geüpdatet, blijkt dat het een traject is voor alleen studenten/jongeren. Dat vind ik dan zo jammer (en irritant). Soms vraag ik mij af of ik al die dromen niet gewoon los moet laten. Accepteren dat het er gewoon niet meer in zit. Niet zo groots, niet beroepsmatig in ieder geval. Het kunnen hobby’s zijn, voor mijzelf. Het zou mij misschien ook meer rust geven, maar het is zo lastig als je het zo graag wil. Wanneer dat gevoel er altijd is. Gelukkig kan ik nu wel grotendeels mijn creativiteit kwijt in mijn functie als communicatiemedewerker, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik mijn draai nog moet vinden.

Verder hoop ik natuurlijk ook weer liefde te mogen ervaren. Ik ben ondertussen alweer drie jaar vrijgezel en het gaat mij niet in de koude kleren zitten. De dating-apps komen soms mijn neus uit, er waren in 2019 weer voldoende trouwerijen en zwangerschappen om jezelf extra zielig te gaan vinden en ja, de feestdagen waren toch leuker geweest met een leuke, lieve, grappige man aan mijn zijde. Zou het dan in 2020 raak zijn? Er staat trouwens ook een kind op mijn Vision Board, maar de moedergevoelens zijn nog ver te zoeken hoor. Ik wilde het graag erop zetten voor de verre toekomst. Mocht ik ooit heel zorgzaam worden en denken: give me a baby!

Dit jaar (of in de komende jaren) wil ik ook nog graag.... 
  • een huis met een vide
  • vaker in mijn eentje eropuit (theater, ballet, weekendjes weg)
  • verder met het schrijven van boeken en gedichten
  • beter kunnen tekenen
  • meer fietsen en wandelen
  • naar het buitenland
  • mijn lichaam en huid beter verzorgen
  • nog een keer terug naar Marokko

Wat zijn jouw #goals en #dromen voor 2020 en/of de komende jaren?

Tot snel weer!

Liefs,
Nadia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.