Terug van weggeweest

Een update-artikel. I’m back. Woehoe. Terug van weggeweest. Het is alweer een tijd geleden, zes maanden om precies te zijn. What happened? Well, studie vooral. Uren, dagen, weken, maanden heb ik heel veel tijd en aandacht besteed aan mijn studie en afgelopen juni ben ik geslaagd. Yes! Eind juni was ik klaar en in september kon ik mijn diploma in ontvangst nemen. Wat is er verder allemaal gebeurd? Ik was afgelopen zomer sinds jaren weer op vakantie geweest (en voor het eerst met een groepsreis), heb een superleuke, nieuwe functie op mijn werk, ben gestart met creatieve cursussen en heb binnenkort een blind-date (aaahhh, spannend). In dit artikel praat ik jullie gezellig bij…

Blij en trots teken ik mijn diploma…

Studie

Te beginnen met mijn studie. Voor wie het niet wisten, ik volgde de HBO opleiding Ad Management. Dit is een tweejarige, bedrijfskundige opleiding waarbij ik kennis heb opgedaan over onder andere project- en procesmanagement, organisatiekunde, creatief leiderschap en Design Thinking. Wat ben ik blij dat ik ben gaan studeren. Ik kan het iedereen aanraden #lekkerdoen. Naast natuurlijk de theoretische kennis die je opdoet, brengt het je persoonlijk ook veel. Mij wel in ieder geval. Meer duidelijkheid over wat bij mij past en welke richting ik op wil, meer zelfvertrouwen en zelfliefde (ja echt), waardering voor mijzelf en voor het leven, nieuwe inzichten in mijn sterktes, maar ook zwaktes.

Kortom, het was een hele goede beslissing. En studiebol dat ik ben, ook nog Cum laude afgestudeerd. Een doel die ik voor mijzelf had gesteld, maar ik wist niet of het ook echt zou lukken. Studeren kent namelijk hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Motivatie kwijtraken, staren naar de muur interessanter vinden dan huiswerk maken. Je kent het wel. Uiteindelijk dus toch gelukt. Niet voor de buitenwereld, maar voor mijzelf. Jezelf uitdagen, motiveren, werken aan mijn zelfdiscipline. Wie weet duik ik ooit weer de schoolbanken in, maar voor nu wil ik mij vooral lekker focussen op nieuwe hobby’s.

Wel moet ik zeggen dat ik niet precies wist van tevoren, tijdens en na mijn studie wat ik nou precies zou kunnen met dit diploma op zak. Je leert namelijk van alles een beetje, maar bent nergens echt expert in. Ik heb ook een tijd getwijfeld of ik wilde doorstuderen naar de bacheloropleiding Communicatie, maar uiteindelijk heb ik hier niet voor gekozen. Al was het wel mijn ambitie om qua werk die richting op te gaan. En toen gebeurde er iets fantastisch waar ik het later over zal hebben.

De site is leuk, de initiatiefnemers zijn leuk, de locatie is leuk, ik heb het vertrouwen in…

Liefde

Al een halfjaar geen dating-apps meer in huize Blokland. Tinder, Inner Circle, Happn, Bumble, Relatieplanet. Ik heb alles geprobeerd de afgelopen jaren en was er helemaal klaar mee. Ook merkte ik dat ik het helemaal geen fijn gevoel meer vind om zo open en bloot op datingapps te staan. Exposed, ‘beschikbaar’ voor iedereen. Mannen die mij alleen maar op het uiterlijk beoordelen (net zoals ik dat bij hen deed). Het gaf mij een raar gevoel, ik ben namelijk helemaal niet beschikbaar voor iedereen (alleen voor die ene), wil helemaal niet zo oppervlakkig zijn en wil ook niet dat anderen mij op die manier beoordelen, puur op uiterlijk. Dus ja, na supermarktman 1.0 gebeurde er helemaal niks afgelopen jaar op datinggebied, maar hier gaat verandering in komen jongonhhss…. Ik ga in real life (zonder camera’s) meedoen aan een soort ‘First Dates’ binnenkort. Huh, hoor ik je denken.

Nou, ik heb mij aangemeld voor Daten op Donderdag (word hier totaal niet voor betaald hoor, ben gewoon groot fan). Van tevoren hebben een aantal andere leukerds (hopen we) en ik zich aangemeld via de website, waarbij je ook inzicht geeft in wat voor relatie je wil, je eigen persoonlijkheid etc.. Vervolgens gaan de cupido-girls (de initiatiefnemers) mensen matchen. Je krijgt van tevoren niet te weten wie je match is. Het wordt dus echt een blind-date, compleet met borrel en diner. Ge-wel-dig. Ik vind het spannend, maar leuk, maar spannend. Stel je nou voor, dat je echt je grote liefde tegenkomt? En zo niet, is het sowieso een leuke ervaring. Al hoop ik natuurlijk op de grote liefde (romanticus-alert). De eerste editie is al op 7 november, maar er zullen er meer volgen. Benieuwd naar het event of ben jij ook een vrijgezel en helemaal klaar met de apps, kijk dan even op de website (go for it): Daten op Donderdag

Foto gemaakt in Marokko. Ik zie trouwens nu pas dat de photobomber wel een heel verdacht iets bij zijn broek lijkt te hebben. Is niet zo hoor. Volgens mij de lens van zijn fotocamera.

Werk

Op mijn werk heb je elk jaar een planningsgesprek. Dit was in mei, dus ik was al druk bezig met het afronden van mijn studie. Tijdens een planningsgesprek gaat het onder andere over je benut en onbenut potentieel, je ambities, je rol binnen en bijdrage aan de organisatie, het team etc.. Tijdens het gesprek had ik het met mijn manager over mijn studie, vertelde ik over mijn twijfels om wel of niet door te studeren (bachelor Communicatie) en gaf ik aan dat ik graag creatief bezig ben. Ook gaf ik aan misschien de toneelopleiding te willen volgen.

Goed, we spraken af dat we later nog een gesprek zouden hebben (dit werd na mijn vakantie een paar weken later). Tijdens dit gesprek bood mijn manager mij een andere functie aan. Zij vroeg of ik communicatie wilde doen. Jongens, ik word dus communicatiemedewerker en kan niet beschrijven hoe blij ik ben. In eerste instantie was het iets om over na te denken, maar ik gaf natuurlijk al meteen aan tijdens het gesprek dat ik heel enthousiast was en dit heel graag wil.

Vreugdedansjes heb ik gedaan, mijn dankbaarheid opgeschreven en uitgesproken, gejuicht, koprollen, je kent het wel. Ik heb ook voor het eerst het gevoel dat wensen en gebeden gehoord zijn (gadver, klinkt stom). Maar zo voelt het echt. Deze functie past denk ik zo goed bij mij. Bezig zijn met beeld en tekst, Social Media, werving, promotie etc.. Ik ben natuurlijk niet heel erg geschoold op dit gebied (alleen wat persoonlijke ervaringen en een beetje tijdens mijn studie) dus ik vind het zo gaaf dat ik deze mogelijkheid krijg.

By the way, ik was naar een open dag van de toneelopleiding gegaan en kwam erachter dat het niet mijn ding gaat worden. Niet op die manier. We kregen allerlei toneelstukken te zien van de studenten en ik dacht alleen maar: oh god, ik wil helemaal niet naakt op het podium staan, ik wil helemaal niet zoenen met andere mensen. Dus ja, leuk, maar niet leuk voor mij. Weet je wat het is? Je passie vinden doe je (ook) door dingen uit te kunnen sluiten.

Kijk mijn blije hoofd…

Vakantie

Ook was ik dus sinds jaren weer op vakantie geweest. In juli ging ik acht dagen naar Marokko en wat was het geweldig. Het eten, het land, de cultuur, de hotelovernachtingen. Ik was denk ik al vier jaar niet op vakantie geweest. Het was niet mijn ding, ik werd er niet echt blij van, kan niet goed tegen warmte (dacht ik, in Marokko was het namelijk 33 graden en ik vond het heerlijk) en kan ook niet sparen (what’s new?) dus had er sowieso nooit echt geld voor. Mijn geld besteedde ik liever aan lekker uit eten gaan, bioscoopbezoekjes en shoppen.

Het was zo mooi in Marokko. We hebben vier Koningssteden bezocht.

Toch wilde ik wel altijd graag een keer alleen, met een groepsreis, op vakantie om te kijken of ik dat kan. Voor de ervaring. Het stond ook in mijn ‘geluksplan’ dus dit kan ik alvast afvinken. Dit jaar was het dus zover. Ik heb echt genoten. Wel heb ik ervaren dat met een ‘groep’ reizen niet mijn ding is. Dus de vakantie, ja dat gaf mij zeker een geluksgevoel. Het weer, de cultuur, de mensen, het eten, de hotelovernachtingen, busreizen. Heerlijk. Het met allerlei vreemden doen, niet zo heerlijk. Het waren echt lieve mensen hoor, maar het voelt toch gek. Het verplicht sociaal moeten doen. Ik ben wel erg benieuwd of nu de vakantiefever vaker gaat toeslaan of dat ik het zo wel weer prima vind voor een paar jaar.

Mijn piano… En stiekem zie je ook de twee Vision Boards die ik onlangs heb gemaakt voor het nieuwe jaar….

Crea-Bea

Oh, wat had ik er zin in, piano- en tekenlessen bij SKVR. Zeker niet goedkoop (enorm duur zelfs), maar ik wil al zo lang creatieve dingen doen én nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Nu heb ik daar mooi de tijd voor. De afgelopen twee jaar was het vooral gericht op theoretische kennis en nu ga ik mij vol storten op lekker ‘bezig zijn’. Als het aan mij lag had ik ook nog een zang- theater- en schrijfcursus erbij gedaan, maar dat lijkt mij geen goed idee voor mijn portemonnee (wallet says no). De pianocursus duurt een jaar en ik heb dus ook een elektrische piano aangeschaft zodat ik vaak kan oefenen. De tekencursus duurt vier maanden en leert je allerlei facetten van het tekenen.

Ik kan niet wachten tot ik echt een nummer kan spelen (wat wel nog 80 jaar gaat duren) en beter kan tekenen. Ik moet wel zeggen dat ik de tekenles aardig lang vind. Het is elke week van 19:30 tot 22:00 uur en soms ben ik rond 21:00 uur echt gaar aan het worden. Ook weet ik niet of dit nou een passie is of gewoon leuk voor even om mee bezig te zijn. Piano daarentegen, vind ik top. Al moet ik wel vaker gaan oefenen (ik kies nog iets te vaak voor Netflix).

Nog even een heerlijk plaatje van het eten in Marokko. Zo lekker. Vers brood met toppings…

Youtube-blog

Het voelde alsof ik al een jaren niks had gedaan met mijn site en Youtube en dat is ook wel een beetje zo. Oké niet overdrijven, zes maanden, maar toch. Soms heb ik zin om weer bezig te zijn, vaak heb ik vooral zin om 2 seizoenen lang een serie te bingewatchen op Netflix, cappuccino’s te drinken en pizza te eten. Wellicht moet ik dus even goed bij mijzelf nagaan wat ik nou wil in het leven (om het lekker zwaar te laten klinken) en of deze digitale bezigheden mij voldoende plezier geven om consequent te posten. Of dat het oké is om af en toe wat te plaatsen wanneer ik die creatieve kriebels voel. Het is ook niet zo dat hier een carrière- of financieel doel aan vastzit. Gewoon voor de leuk. Ik vind het ook weer zo zonde om alles te verwijderen wanneer ik er geen zin in heb. Dat heb ik namelijk al twee keer eerder gedaan in het verleden en het was echt een karwei om weer een hele site op te starten.

Dit was mijn (lange) update. Leuk om er weer even te zijn. Hoop dat met jullie ook alles goed gaat. Zo niet, dan moet je gewoon lekker klagen over het leven (dat voelt soms ook heerlijk).

Liefs,
Nadia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.