Millennials Tag

Het leek mij leuk een tag te doen. Je weet wel, net als in the good old days. Toen blogs nog hip waren en bloggers allerlei tags vragenlijsten invulden en deelden op hun site. Heerlijk vond ik het om te weten wat het eerste was waar zij die ochtend aan dachten of zij een voorkeur hadden voor koffie of thee, de deuren van de kledingkast tijdens het slapen open of dicht waren en of zij liever soep of salade aten. Ook leuk, in de afsluiting hadden ze altijd mede-bloggers getagd. Zo kon je als lezer, hup, door naar de volgende site om andere antwoorden te lezen. Heerlijk!

Ik wil het bloggen weer hip maken (quite a challenge, I know) en daarbij hoort natuurlijk ook een leuke tag. Alleen wilde ik wel iets dat in het thema van mijn site paste. De twijfel tussen Millennials Tag, Dertigerszoektocht Tag en Dertigers Tag was groot. Uiteindelijk ben ik voor het eerste gegaan. Ligt ook lekker in de mond. Vind je niet?

Benieuwd of ik mijzelf een echte millennial vind, ooit een burn out heb gehad, wat ik mijn twintigjarige zelf als advies zou geven en wat ik wil als ik later groot ben? Lees snel verder….

De Millennials, generatie Y , zijn personen geboren tussen 1980 en 2000.

Zou jij jezelf een ‘echte’ millennial noemen?

Ja, zeker. Ik denk dat als je dit woord opzoekt in het woordenboek, mijn naam er wel in het groot achter zou staan. Keuzestress, rusteloosheid, niet willen settelen voor minder, het grote geluk niet kunnen vinden, Swipen op Tinder tot je spierpijn in je duim hebt, niet weten of je kinderen wilt, de grote liefde nog niet zijn tegengekomen, jezelf sterk en krachtig vinden, maar ook soms een zielig hoopje. Is dit een beetje een goede beschrijving van een millennial? Well, hi, this is me.

Welke leeftijd vind je bij je passen?

Leuke vraag (oke, zelf verzonnen, maar toch leuk). Ik ben dus 31, maar het voelt niet zo. Ik vind 27 of 28 meer bij mij passen. Dit heeft er onder andere mee te maken dat ik nog helemaal niet klaar ben voor grote-mensen-dingen zoals een grote-mensen-huis, trouwen, kinderen. Misschien komt dat nooit, ook prima, maar ik voel mij nog erg jong en een beetje als een twintiger die aan het uitzoeken is wat ze wil met haar leven.

Wat is jouw droombaan en heb je die nu?

Nee, ik heb nu geen droombaan, wel een prima baan. Waar ik mijn geld mee verdien om rekeningen mee te kunnen betalen en leuke dingen van kan doen. Ik kan lachen met mijn collega’s en ga (bijna) nooit met tegenzin naar werk. Wat wel mijn droombaan is? Iets creatiefs in ieder geval. Iets met zingen, dansen, toneel, schrijven, presenteren. Ook zou ik graag eigen baas zijn, lijkt mij heerlijk. Of ik ooit een droombaan ga krijgen? Ik ben bang van niet, maar ik zal altijd blijven dromen, hopen en dingen blijven doen zodat ik iets dichterbij mijn droombaan kom.

Omschrijf jezelf in 10 woorden…

Chaotisch, moeilijk, rusteloos, zoekende, creatief, dromerig, positief, selectief, kritisch en gezellig.

Hoe zit een doordeweekse dag eruit?

Mijn wekker gaat om half zeven, vervolgens ga ik mijn bed uit, zet ik water op voor thee en spring ik onder de douche. Het hangt van de dag af of ik mijn haren moet wassen (extra werk) en na het douchen smeer ik verf op mijn gezicht. Tussendoor drink ik mijn thee, rook ik een sigaretje en om acht uur spring ik op de fiets naar mijn werk. Om vijf uur mag ik weer naar huis en bedenk ik onderweg hoe ik het avondeten weer zo gemakkelijk mogelijk kan maken. Thuis eet ik, kijk ik Youtube video’s of Netflix , schrijf een artikel, edit een video of werk aan mijn studieopdrachten en rond twaalf uur ga ik naar bed (ik probeer eerder naar bed te gaan, maar ik ben een avondmens). Ik probeer ook twee of drie keer in de week te sporten.

E-reader of een fysiek boek?

Een fysiek boek. De bladzijden omslaan, notities erin opschrijven, de dikte, het gevoel, een boekenkast vol met je favoriete boeken. Geen E-reader in huize Blokland.

Swipen tot je een leukerd heb gevonden op Tinder of op iemand afstappen in de kroeg?

Ik hoop iemand te kunnen ontmoeten in het ‘echt’, in de kroeg bijvoorbeeld, maar soms lijkt er meer kans op liefde te zijn via datingapps. Iedereen zit maar op z’n telefoon (myself included). Durft iemand überhaupt nog op een crush af te stappen in de trein, kroeg, bios of op het werk? Vroeger (in de tijd dat mijn ouders nog Millennials waren) ontmoette je elkaar tijdens dansles, ging je trouwen, kreeg je kinderen, klaar. Zo makkelijk is het allemaal niet meer. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Ik beken, ik zit op Tinder, maar het is een haat-liefdeverhouding. Hoe vaak ik die app wel niet heb verwijderd, om vervolgens weer te installeren.

Wijn, cocktails of shotjes?

Het liefst cocktails, maar mijn portemonnee vindt dat niet altijd even leuk. Indien cocktails niet mogelijk zijn, gaat er wel een droge witte wijn in. Met een bittergarnituur erbij uiteraard (dat snap je).

Heb je een bucketlist?

Nee, hebben de meeste mensen dat wel? Er zijn wel dingen die ik leuk zou vinden, maar het hoeft allemaal niet per se voor mijn dood te gebeuren. Mag ook wel in een ander leven. Zo zou ik best graag Beyonce willen zijn in een volgend leven, enig lijkt me.

Waar heb je allemaal keuzestress over?

Die blauwe of zwarte broek, friet of zalm met spruitjes, wel of geen geld uitgeven aan een veel te dure cursus. Waar kan je geen keuzestress over krijgen?

Heb je ooit een burn-out gehad?

Nee, naar mijn weten niet (dus nee, anders had ik het wel geweten). Heftig lijkt mij, ik zie het wel veel om mij heen. Ik denk trouwens dat iedereen wel periodes heeft van pieken en dalen, stress, oververmoeidheid en futloosheid. We moeten vooral niet te veel hooi op onze vork nemen, onze eigen grenzen bewaken en naast de dingen die ‘moeten’, vooral veel dingen doen die we ‘willen’.

Stappen in de club of Netflix met toastjes en wijn?

Ja, wat dat betreft ben ik wel een oudje, ik vind het heerlijk om mij thuis op de bank te nestelen met wijn en toastjes op vrijdag, zaterdag én zondag. Al kan ik op z’n tijd ook wel intens genieten van dansjes in een leuke club.

Liever 20, 30 of 40 jaar zijn?

Ik vind 31 een prima getal. Ik moet zeggen dat ik 30 helemaal leuk vond klinken. Met ouder worden heb ik geen problemen (behalve die frons die steeds dieper wordt) en hoop dat ik ook echt wijzer word met de jaren. We gaan het zien jongens, kom over tien nog maar eens terug.

Wat zou je je jongere zelf als advies geven?

Nou ik ben nu 31, dus laten we zeggen dat we tien jaar terug gaan. Dan zou ik tegen mijzelf zeggen dat ik niet zo onzeker hoef te zijn, vooral die opleiding tot stewardess moet doen of de theaterschool en niet naar Roosendaal moet gaan voor de liefde. Je hebt daar niks te zoeken Nadia. Go back, nu het nog kan. Je krijgt binnen nu een paar jaar het idee om een blog te starten, superleuk. Verwijder uiteindelijk niet je hele site (dat zou heel stom zijn), want als je lekker consequent doorgaat met bloggen wordt het ooit nog eens wat.

Helaas was ik dus wel gestopt met bloggen en daar heb ik nog steeds spijt van (dag Beautyinlife.nl en Colourfulbeauty.nl).

Wat voor cijfer geef je jouw leven op dit moment?

Een zes, soms een zeven. Er zijn ook wel periodes dat het richting een acht gaat, alleen is dit vaak van korte duur. Mijn leven is oké, zeker niet slecht, maar ook absoluut niet opperdetop. Ik ben nog steeds erg zoekende, vooral naar mijzelf.

Die goeie ouwe tijd…

Hyves, MSN, TMF chatbox. Wat een geweldige tijd. CU2 niet te vergeten, simpele computerspelletjes, mijn bijbaan bij de Albert Heyn, op bezoek gaan bij mijn tante, muziek downloaden op Limewire waarbij 8 van de 10 nummers niet goed waren (alleen maar ruis), heerlijk buiten rondlopen en fietsen met vriendinnen of alleen, klieren met mijn beste vriendin op de middelbare school, studies die uiteindelijk niet de beste keuze bleken te zijn, mijn fulltime baan in de horeca (loved it) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ohja, en vooral lekker op mijn kamer zijn en schrijven, muziek luisteren en series zoals Prison Break streamen.

Heb je tot nu toe alles uit het leven kunnen halen?

Nee, maar dat ligt ook deels aan mijzelf. Weinig risico durven nemen, dromen zonder ‘echt’ dingen te doen en vooral hopen op wonderen. Gaat niet gebeuren dat laatste, I know, maar ik blijf het moeilijk vinden om die cirkel van routine en gewenning te doorbreken. Working on it though. Wel heb ik regelmatig geluksmomenten en dingen in mijn leven waar ik dankbaar voor ben.

Waar ben je trots op?

Dat ik weer ben gaan studeren op mijn dertigste, dat ik een koophuisje heb waar ik elke dag nog zo blij mee ben, dat ik het gezellig heb in mijn eentje, onafhankelijk ben en kan genieten van kleine dingen. Ik kan net zo blij zijn met die lekkere salade geitenkaas met appel, spek en honing als met mijn vakantiegeld.

Wat zal je waarschijnlijk nooit aan jezelf kunnen veranderen?

Die rusteloosheid kwijtraken. Ook zal ik altijd pieken en dalen hebben, dat is gewoon wie ik ben en dat heb ik geaccepteerd.

Liefde is….

Samen een weg bewandelen, zonder je eigen pad en ontwikkeling uit het oog te verliezen. Elkaar accepteren, proberen te begrijpen, ook als er een meningsverschil is. Liefde is lachen, delen, ervaren, herinneringen vastleggen, geschiedenis maken, praten, filosoferen, genieten. Liefde is als twee componisten die beiden werken aan hun grootste werk, met elkaar als missende factor om de symfonie compleet te maken.

Liefde is ook jezelf accepteren voor wie je bent, wat je doet en hoe je je voelt. Dat je jezelf als levenspartner ziet en onvoorwaardelijke liefde zal geven, in goede en slechte tijden.

Wat wil je als je later groot bent?

Een klein, mooi huisje met een vide, de liefde van mijn leven, een zinvolle en creatieve baan, een meet en greet met Beyonce, een haarloos lichaam (hallo laser), veel cocktails en bittergarnituurtjes met vriendinnen, een grote solo-reis, een auto (graag weer een Ford Ka), mijn Ikigai hebben gevonden, van toegevoegde waarde zijn, blijven genieten van het wandelen en fietsen, in een hutje op de hei zitten en gelukkig zijn met mijzelf en mijn leven.

Oke, net als in de good old days ga ik ook een aantal bloggers taggen. Meiden die gelukkig nog een blog hebben (die ik nog altijd met veel plezier lees) en die net als ik millennials zijn. Ik tag Larissa en Tara van Endlessweekend.nl, Cynthia van Cynthia.nl , Teni van Fitbeauty.nl, Serena van Beautylab.nl en Nancy van Mrs. Stilletto.nl.

Aan alle mede-bloggers, voel je vrij de tag over te nemen en aan te passen.

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond. Wat zou jij je jongere zelf als advies geven?

Liefs,
Nadia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.